Φάτσα φάτσα

Σήμερα έχει καλή μέρα. Όμως ξέχασα να πάρω τα γυαλιά μου. Και έτσι τώρα στραβομουτσουνιάζω. Παρατήρησα όμως ότι και όταν φορούσα τα γυαλιά μου πάλι στραβομουτσούνιαζα. Και αυτό είναι ένα πράγμα πολύ παράξενο καθώς όλοι όσοι σε βλέπουν νομίζουν ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με την ανθρωπότητα. Μπορεί και να έχεις αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να φαίνεται σε ένα στραβομουτσουνιασμένο πρόσωπο. Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι «frown» …

God damn! Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα τελικά… Κακά τα ψέμματα, ένα στραβομουτσουνιασμένο πρόσωπο δεν μπορεί να κάνει εντύπωση απο την πρώτη στιγμή. Πρέπει να προσπαθήσει πολύ να επαναφέρει την ισορροπία στις σχέσεις με τα υπόλοιπα ανθρωπάκια. Πρέπει να κάνω απο εκείνες τις πλαστικές που νεκρώνουν τα νεύρα και δεν μπορεί να κουνηθεί τίποτα στο πρόσωπο. Αυτό πως το κάνουν όμως; Πρέπει να σε πετύχουν σε στιγμή ευτυχίας, για να χαμογελάς. Αλλιώς βγαίνεις λίγο αγχωμένος, φοβισμένος κλπ. Όπως είπε και ο Λαζόπουλος: Αν μπορούσε να κουνηθεί το πρόσωπο μου, αυτή την στιγμή θα γελούσα!

Οπότε το καλύτερο θα ήταν να έχω μία ουδέτερη έκφραση. Μία απο εκείνες τις φάτσες που βλέπεις και δεν ξέρεις αν είναι χαρούμενος, λυπημένος, κουρασμένος ή αγχωμένος για κάτι. Αυτοί δεν έχουν κάνει επέμβαση. Είναι απλά έτσι απο την φύση τους. Έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Όπως αυτός που έπαιζε τον Anakin στα καινούρια Star Wars… Ότι και να περνούσε την ίδια σκατόφατσα είχε. Η διαφορά του όμως με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ότι αυτός είναι και χάλια ηθοποιός εκτός των άλλων. Και επειδή άρχισα να ξεφεύγω πάλι, θα φύγω μία και καλή. Και εγώ και η στραβομουτσούνα μου.

Ma que pasa? Πόσες φορές υπάρχει η λέξη «στραβομουτσούνιασμα» στο κείμενο;

One thought on “Φάτσα φάτσα

  1. Ο/Η vlacha λέει:

    Γι’ αυτό άλλη φορά να φοράς τα γυαλιά σου!

    Υ.Γ. Άσχετο, αλλά έχω συναντήσει πολλούς Anakin στη ζωή μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s