Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τις Δ.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Γύρισε σπίτι βιαστικός. Έβγαλε γρήγορα τα παπούτσια του, άναψε τα φώτα στο σαλόνι, έκανε στην άκρη το τραπέζι και σήκωσε το χαλί. Ο κύκλος με το τρίγωνο που είχε σχεδιάσει πριν 5 μήνες περίπου, υπήρχε ακόμη. Πήρε την κιμωλία και τα ξαναπέρασε ένα χέρι. Πρώτα τον κύκλο και μετά το ισοσκελές τρίγωνο, το δέλτα.
Κοίταξε το ρολόι. Περασμένες δέκα. Πάλι άργησα σκέφτηκε. Χρειαζόταν περίπου 2 ώρες για την ακολουθία. Με λίγη βιασύνη και μικρότερα διαλείμματα μείωνε τον χρόνο κατα ένα τέταρτο. Αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια. Υποτίθεται τώρα θα πετύχαινε το πείραμα του. Αυτό όμως σκεφτόταν κάθε βδομάδα που το προσπαθούσε.

Κάθε Κυριακή, η ίδια ιστορία, εδώ και πέντε μήνες περίπου. Σκέφτηκε πώς ήταν, πώς κατέληξε και τί χρειάστηκε για να φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως πήρε θάρρος απο τις σκέψεις του και άνοιξε τα ημερολόγια μπροστά του. Είχε αγοράσει 3 διαφορετικά ημερολόγια και τα έβαλε στις 3 γωνίες του τριγώνου. Άνοιξε την σελίδα στις 22 του Δεκέμβρη, ημέρα Δευτέρα. Πήρε το κάρβουνο που είχε ξεμείνει απο τα μαθήματα ζωγραφικής που προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεκινήσει πριν κάμποσα χρόνια.
Άρχισε σιγά σιγά να ζωγραφίζει τα γράμματα της λέξης Δευτέρα. Πρώτα γέμισε το δέλτα. Μετά έκλεισε τις γραμμές του έψιλον και σχημάτισε ένα οχτώ. Γέμισε και σε αυτό τους κύκλους. Συνέχισε με τα υπόλοιπα γράμματα. Όταν τελείωσε, τράβηξε τρείς γραμμές παράλληλα με την λέξη για να την διαγράψει. Όταν τελείωσε και με αυτό, έκλεισε το ημερολόγιο και ανοιξε το δεύτερο. Επανέλαβε την διαδικασία και προχώρησε στο τρίτο. Όταν ολοκληρώθηκε η όλη διαγραφή, κοίταξε το ρολόι. Δώδεκα παρά δέκα.

Ξάπλωσε στο κρεβάτι του, σκεπτόμενος την αυριανή ημέρα. Έτσι τον πήρε ο ύπνος.
Όταν είχε πλέον ξυπνήσει, προσπάθησε να νιώσει εάν είχε αλλάξει κάτι. Δεν ήθελε να σηκωθεί απο το κρεβάτι, έπρεπε όμως. Έπρεπε να διαπιστώσει το αποτέλεσμα. Ντύθηκε, βγήκε έξω και προχώρησε προς το κοντινότερο περίπτερο. Κοίταξε την πρώτη εφημερίδα. Πλησίασε για να δει καλύτερα τα μικρά γράμματα. Χαμογέλασε και κοίταξε την επόμενη και την επόμενη και την επόμενη. Η αλήθεια είναι ότι δεν το πίστεψε στην αρχή, οπότε τις ξαναέριξε μία γρήγορη ματιά. Ήταν ακριβώς αυτό που διάβαζε.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2008

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s