Φράουλες

Σε 2′ θα είναι εδώ.

Μετά απο 2′
Ανοίγει η πόρτα στη μέση και μπαίνουμε τα 5 άτομα που περιμέναμε. Τώρα μαζευτήκαμε καμμιά δεκαριά. Κοιτάω δεξιά αριστερά. Ποιός έχει φράουλες; Μας έσπασε τη μύτη.
Σηκώνεται μία γιαγιούλα απο την μπροστινή θέση και ψαχουλεύει την πλαστική σακούλα που έχει στην αγκαλιά της. Είναι μαυροντυμένη και ελαφρώς σκυμμένη κρύβωντας άθελα το πρόσωπο της. Φοράει ένα μαντήλι γύρω απ’το κεφάλι αλλά φαίνονται τα ασπρισμένα της μαλλιά.
Βγάζει ένα πλαστικό δοχείο που μέσα έχει φράουλες. Κόκκινες, φρέσκιες με άρωμα που τρελλαίνει τα ρουθούνια.
Πλησιάζει την κυρία που κάθεται στο διπλανό κάθισμα. Της προσφέρει τις φράουλες χωρίς να πει κάτι. Η κυρία ξαφνιάζεται, είναι και ελαφρώς «μη μου άπτου» εδώ που τα λέμε. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Με το χέρι της καλυμένο με ένα μαύρο δερμάτινο γάντι κάνει ένα νόημα μη αποδοχής της προσφοράς και γυρίζει το κεφάλι της κοιτώντας έξω απο το παράθυρο. Βιτρίνα με ρούχα, γυναικεία, ταγιέρ.
Η γιαγιά χωρίς να πει κάτι συνεχίζει στην επόμενη σειρά. Δύο κορίτσια με σακίδια στον ώμο πιθανότατα Γυμνασίου δέχονται με γέλια τις φράουλες και επιστρέφουν στα κινητά τους.
Επόμενη στάση κατεβαίνει ένας κοστουμαρισμένος κύριος με ομπρέλα παίρνοντας μία φράουλα και ευχαριστώντας την γιαγιά.

Η γιαγιά συνέχισε την πορεία της περνώντας απο όλους τους επιβάτες. Απο όσους προλάβαιναν βέβαια τα αργά της βήματα. Πέρασε και απο μένα. Πήρα και εγώ μία φράουλα. Την ευχαρίστησα.

Αφού είχε περάσει απ’όλους επέστρεψε στην θέση της. Πρόσφερε μία και στον οδηγό. Της απέμεινε μία τελευταία φράουλα. Την πήρε στο χέρι της και κοίταξε στα αριστερά της την κυρία με τα γάντια. Η κυρία κοίταζε την φράουλα με βλέμμα «κρυφής» επιθυμίας. Η γιαγιά της πρότεινε την φράουλα για δεύτερη φορά. Η κυρία έβγαλε το γάντι της, άπλωσε το χέρι της και πήρε την φράουλα. Ευχαρίστησε την γιαγιά, η οποία δεν έδωσε και πολύ σημασία καθώς έβαζε το πλαστικό κουτί μέσα στην σακούλα της.

Στην επόμενη στάση σηκώθηκε και κατέβηκε η γιαγιά. Αυτή ήταν η μέρα που φάγαμε όλοι φράουλες στο λεωφορείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s