Καλεσμένοι σε γάμο

Εφέτο λοιπόν, πήγα συνολικά σε 6 γάμους, 5 θρησκευτικούς και 1 πολιτικό. Αν εξαιρέσουμε τον πολιτικό που δεν είχε γλέντι, το οποίο θα γίνει του χρόνου στον θρησκευτικό, οι υπόλοιποι 5 είχαν γλέντι. Στο γλέντι λοιπόν μπορεί ο κάθε παρευρισκόμενος να παρατηρήσει τις εξής κατηγορίες καλεσμένων:

1) Αυτός που σώζει τον χορό. Είναι ο τύπος που ξέρει να χορεύει και ξεκινάει συνέχεια τον χορό, ιδίως στα παραδοσιακά, για να σπάσει ο πάγος και να σηκωθούν όλοι οι καλεσμένοι να χορέψουν. Ιδιαίτερα βολικός εάν το ζευγάρι δεν έχει ιδέα από χορούς, συχνά είναι κοντινός συγγενής των νεόνυμφων, αδερφός, κουνιάδος ή πρώτος θείος. Πάντοτε αρσενικού γένους διότι όπως θα δούμε παρακάτω το γυναικείο φύλο μονοπωλεί άλλες δύο κατηγορίες.

2) Αυτός που ιδρώνει πάρα πολύ. Συνήθως χορεύει ακολουθώντας τον χορευτή της πρώτης κατηγορίας, αλλά επειδή δεν είναι και τόσο πολύ εξοικιωμένος με τον χορό ιδρωκοπάει ασύστολα. Αναλόγως την εποχή που γίνεται ο γάμος, κυρίως όταν γίνεται μέσα στο καταχείμωνο, το άτομο της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας τείνει να είναι το ίδιο. Αντιθέτως όταν ο γάμος γίνεται καλοκαίρι, οι δύο αυτοί καλεσμένοι είναι διαφορετικοί. Μπορεί αρχικά να μπερδευτείτε και να νομίσετε ότι τον έχετε εντοπίσει διότι καλοκαίρι είναι και όλοι σχεδόν ιδρώνουν. Ειδικά οι χορευτές. Το άτομο της δεύτερης κατηγορίας ξεχωρίζει γιατί είναι ο μοναδικός που ιδρώνει στους ώμους.

3) Η υπερβολική. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με τον χορευτή της πρώτης κατηγορίας αλλά έχουν κάποιες σημαντικές διαφορές. Ενώ ο χορευτής της πρώτης κατηγορίας έχει σαν σκοπό να σώζει το χορευτικό κομμάτι του γάμου, η υπερβολική έχει σαν σκοπό να επιδείξει τις χορευτικές της ικανότητες. Στην αρχή δύσκολα ανιχνεύεται, ειδικά εάν ο γάμος έχει πολλούς καλεσμένους και συμμετέχουν οι περισσότεροι από την αρχή. Αφού γίνει πρώτα μία διαλογή και εντοπίσετε τις υποψήφιες της κατηγορίας που δεν θα έχουν κατέβει από την πίστα από το πρώτο κιόλας τραγούδι, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να αρχίσουν τα ζεϊμπέκικα. Εκεί πατροπαράδοτα πρώτο είναι του γαμπρού, έπειτα έρχεται ο καλεσμένος της πρώτης κατηγορίας για να σταματήσει το ρεζιλίκι του γαμπρού και λίγο πριν τελειώσει, σε μία γωνιά της πίστας θα κάνει την εμφάνιση της η γυναίκα της τρίτης κατηγορίας. Χαρακτηριστικά της οι υπερβολικές φιγούρες και η αυτοπεποίθηση.

4) Η γυναίκα χέλι. Πολλές φορές μπερδεύουμε την γυναίκα χέλι με την υπερβολική. Το έχω ακούσει από πολλούς, και εγώ προσωπικά στην αρχή της καριέρας μου έκανα το ίδιο λάθος. Η διαφορά τους είναι ότι η γυναίκα χέλι πρέπει απαραιτήτως να είναι πάνω από 100 κιλά. Θα είναι ντυμένη με τρόπο που θα φαίνονται τα πάχη της, τα κάλη της, και συνήθως θα εντοπιστεί στα τσιφτετέλια. Οι πιο προσεκτικοί απο μας θα μπορέσουν να την εντοπίσουν πριν ακόμη αρχίσουν οι χοροί καθώς θα λικνίζεται από την μέση και πάνω, καθώς θα κάθεται στο τραπέζι της και θα τρώει το φαγητό. Πράγμα το οποίο αποφεύγει να κάνει η υπερβολική, καθώς δεν την ενδιαφέρει να γίνει αντιληπτή από τους γνωστούς που βρίσκονται μαζί της στο τραπέζι, αλλά από το σύνολο των καλεσμένων. Επίσης η γυναίκα χέλι θα χορέψει και οποιονδήποτε χορό δεν ξέρει, αντίθετα με την υπερβολική η οποία χορεύει συγκεκριμένα μόνο χορούς στους οποίους είναι εξπερ.

Αυτές είναι οι βασικότερες κατηγορίες καλεσμένων που έχω εντοπίσει. Έχω άλλους 3 γάμους μέχρι τέλος του χρόνου και ίσως 4… ελπίζω να συναντήσω τις αγαπημένες μου κατηγορίες και σ’αυτούς τους γάμους!

3 thoughts on “Καλεσμένοι σε γάμο

  1. Ο/Η Lalaou λέει:

    Haha zmpethero, auta ta ntokoumenta apla EPREPE na uparxoun kai kapou grapta!!

  2. Ο/Η vlacha λέει:

    Καλό!!!!

    Υ.Γ. Ο τέταρτος γάμος θα είναι ο δικός σου?????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s